Sākums > Receptes > Deserti

Zaļo ābolu debesmanna augustā

2009. gada 9. augusts
Foto: Linda Saule
Receptē pie vainas rudens un lūstošās ābeles
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus sagriež un iztīra. Mizu var ņemt nost, var neņemt.
2. Katlā ieber ābolus, cukuru un uzlej ūdeni. Liek uz uguns un vāra, kamēr āboli izšķīduši. Ūdens iespējams būs ik pa brīdim jāatjauno.
3. Kad āboli izšķīduši, pielej vēl ūdeni un tad pakāpeniski ber iekšā mannu un maisa, iekams sanāk pašķidra putra.
4. Kad putra gatava pagaida kamēr atdziest un puto ar mikseri, kamēr kārtīgi sakūlies. (Ja putošanas gaitā liekas, ka ir par skābu, tad var piebērt cukuru)
5. Saputotu ēd ar pienu.
Uz augšu