Gaisīgā siera kūka

3 1
Gaisīgā siera kūka
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 2 paciņas smilšu cepumu (mans favorīts: SELGA) drumstalas
  • 200 g kausēta sviesta
  • Pildījumam:
  • 600 g Philadelphia siera (3 paciņas)
  • 250 g Mascarpone siera (1 paciņa)
  • 225 g cukura
  • 75 g miltu
  • 2 olas
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ēd. k. ēd.k. vaniļas esences vai 2 paciņas vaniļas cukura
  • Augļi dekorēšanai pēc izvēles

Pagatavošana

210 min.
  1. Cepumus sasmalcina drumslās - visērtāk ar blenderi.
  2. Sajauc cepumu drumslas ar sviestu, ieklāj veidnē un cep 10 minūtes 180 grādos.
  3. Sajauc miltus un cukuru, pievieno sieru, puto ar mikseri 3 min. (lūdzu, precīzi ievērot laiku!), pievieno olas, vaniļu, krējumu, puto 3 min.
  4. Maisījumu klāj uz cepumu un sviesta pamatnes un cep 45 - 55 min. apm. 180 - 190 C.
  5. Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām, bet vislabāk uz visu nakti. Atdzisušu dekorē ar augļiem pēc izvēles. Un tad - ENJOY!
    PIEBILDE: ja izmanto 3 daļas Philadelphia un 1 daļu Mascarpone, kūka iznāk gaisīgāka un vieglāka, nekā tikai ar Philadelphia. Tikai Mascarpone izmantot nevar - masa iznāk pārāk šķidra un izplūst no formiņas.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize