Sākums > Receptes > Dzērieni

Atspirdzinošais mohito

2009. gada 9. augusts
Foto: Depositphotos.com
Nepieciešamie palīgrīki: 2 glāzes (200 ml un 400ml), stampiņa, ledus smalcināmais, karotīte, nazis. Šis viss patiesībā ir kā tāds liels stāsts. Lai atklātu šo, manuprāt, ideālo mojito recepti vismaz manām garšas kārpiņām man bija nepieciešami 5 mēneši.
Pagatavošana
10 min
1. Ņem vienu no laima augļiem, pārgriež to uz pusēm un izspiež no tā sulu. Miziņas met prom. Sulu ielej 200ml glāzē.
2. Ņem otru laima augli, to sagriež daiviņās. Pusi no 2/3 no sagriestā laima augļa met glāzē ar jau izspiesto laima sulu.
3. Tam pa virsu ieber 1/2 sauju piparmētru lapas un 2tējkk brūnā cukura. Ar stampiņu to visu nedaudz sastampā.
4. Kad tas izdarīts, tad šai mikstūrai uzlej 1 tējk. mojito sīrupa un pievieno 75 ml ruma. Nedaudz apmaisa. Un pārlej 400 ml glāzē.
5. Tad ņem ledu. Pēc idejas to vajadzētu sasmalcināt krietni smalki, lai tas mazliet atgādinātu sniegu (tam paredzētas speciālas maļammašīnas). Bet ja to nav iespējams izdarīt, tad pietiks, ja smalkāk sadauzīs, kaut vai parastajā variantā - gaļas āmurs, dvielis!
6. Šo ledu pilda glāzē tā, ka pa virsu iepriekš sagatavotajam pamatam tas piepilda glāzi tā, ka tajā paliek 1,5-2 cm līdz glāzes malai.
7. Tam visam pa virsu pārlej Sprite. Jūsu super, debešķīgi, netakārtojami garšīgais mojito ir gatavs! :)
Var dekorēt glāzi ar laima daiviņu, kādu sasalmiņu, vai lietussardziņu.
8. P.S. Šis mojito ir diezgan ''ugunīgs'', ja tā var teikt, bet tie, kuru garšas kārpiņas alkst ko saldu un mazliet pikantu spēs šo novērtēt! Vienkārši debešķīgi!
Kā jau minēju, tā ir idealā recepte priekš manis, bet Jūs to varat variēt pēc saviem ieskatiem!

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu