Aknu pastēte egona gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • Jaunlopa aknas 1 kg
  • Cauraugusi cūkgaļa (vēlams pavēdere) 300 g
  • Žāvēts speķis 200 g
  • Svaigi sīpoli 2. gab
  • Lauru lapas 2-4
  • Garšvielas - sāls, pipari

Pagatavošana

90 min.
  1. Atsevišķos katlos vāra vidēji lielos gabalos sagrieztas aknas, cūkgaļu un speķi.
  2. Aknām un cūkgaļai katlos ieliek pa vienam veselam sīpolam, 1-2 lauru lapas un pieber nedaudz garšvielas.
  3. Speķi vāra vienu pašu bez garšvielām.
  4. Kad visas sastāvdaļas izvārītas, tās izņem no katliem, sagriež malšanai.
  5. No buljoniem, kas izveidojušies vārīšanas procesā, izņem sīpolus un lauru lapas. Aknu un cūkgaļas buljonus salej kopā, lai sanāktu aptuveni 400 g.
  6. Samaltās aknas, gaļu un speķi katlā sajauc ar buljonu, nedaudz maisot karsē, tad liek trauciņos un glabā ledusskapī.
  7. Pastēti, kas netiks ēsta uzreiz, iesaldē. To var atkausēt, kad nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas