Kabači dārzeņu maisījumā un tomātu sulā

5 1

Sastāvdaļas

  • Jaunie kabači - 1 kg
  • Eļļa - 100 ml
  • Dārzeņu maisījums
  • Burkāni - 600 g
  • Sīpoli - 100 g
  • Selerijas sakne - 80 g
  • Pētersīļasakne - 80 g
  • Eļļa - 25-30 ml
  • Sāls, pipari
  • Zaļumi (dilles, selerija, pētersīļi)
  • Tomātu marinādei
  • Tomātu sula - 1 l (vislabāk - svaigi spiesta)
  • Etiķis - 100 ml
  • Sāls - 30 g
  • Cukurs - 50 g
  • Malta paprika - 1 ēd.karote
  • Smaržīgie pipari - 12 graudiņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Dārzeņu maisījumam sagriež saknes un sīpolus. Apcep eļļā katru atsevišķi, pēc tam sajauc kopā, pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus.
  2. Sajauc marinādi - tomātu sulu, etiķi, sāli, cukuru - un uz mazas uguns vāra 15 min. Pievieno garšvielas un vāra vēl 1 min.
  3. Kabačus sagriež ripās 2-3 cm biezumā, apcep eļļā.
  4. Burkās liek kārtām kabačus un dārzeņu maisījumu, pārlej tomātu marinādi. Burkas sterilizē ~80 min. (1 l burkas)
  5. Minētais daudzums paredzēts divām 1l burkām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi