Ogu kēksiņi

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Porcija paredzēta 12 kēksiņiem. Ja gribās saldākus, pievieno veselu glāzi cukura.

Sastāvdaļas

  • 1.75 glāze/s miltu
  • 1 ēd. k. cepampulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 120-150 g sviesta
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 ola
  • 3/4 glāze/s piena
  • 1 glāze/s ogu pēc izvēles (saldētas vai svaigas)
  • Nedaudz vaniļas vai kādas citas esences - pēc patikas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sajauc sviestu ar cukuru, tad pievieno olu. Kad cukurs izšķīdis, pielej klāt pienu un samaisa.
  2. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri un sāli.
  3. Šķidro masu ielej miltu bļodā un sajauc, bet ne pārāk ilgi. Tad pievieno ogas. Ja ogas ir saldētas, tās nedaudz apvārta miltos, lai mīkla neiekrāsojas.
  4. Mīklu liek kēksu formā. Virsiņas var apkaisīt ar cukuru. . Cep 200 grādos 25 minūtes.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Mārīte 2011. gada 23. maijs 11:43
Ar 1/2 glāzēm cukura bija krietni par maz. Galīgi nebija garšīgi, jo nemaz nebija salduma.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize