Sākums > Receptes > Uzkodas

Garšīga kabaču uzkoda

2009. gada 31. jūlijs
Foto: XPovar
Pagatavošana
150 min
1. Kabačus sagriežam plānās šķēļītēs vai ar dārzeņu mizojamo nazi lentītēs. Saliekam tos stikla traukā, apsālam un noliekam malā uz 30 min. (vai ilgāk), radušos sulu nolejam un kabačus nospiežam.
2. Uzlejam tiem marinādi, samaisam un liekam ledusskapī uz 2 h (var arī vairāk, paliks tikai garšīgāki).
3. Marināde: Pētersīļa zaļumus sasmalcinam. Piparu graudus saberžam piestā vai saspiežam ar plato naža malu vai arī samaļam dzirnaviņās (kā nu kuram patīk).
4. Ķiplokus sasmalcinam vai saspiežam ķiploku spiedē.
5. Šo visu kārtīgi sajaucam kopā ar olīveļļu, etiķi (baltvīna, ābolu, parasto galda) (etiķi var aizvietot ar citrona sulu), medu (cukuru) līdz viendabīgai masai.
6. - - -
7. PS: Garšvielas, zaļumus var variēt daudzos veidos pēc garšas un gaumes. Līdzīgā veidā var gatavot šo uzkodu no gurķiem.
8. Ēdienu var lietot gan kā uzkodu, gan kā salātus pie gaļas ēdieniem, ļoti garšīgi ir pie vārītiem jaunajiem kartupeļiem.
Uz augšu