Garšīga kabaču uzkoda

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 (500 g) kabači (cukini)
  • 2 -3 daiviņas ķiploka
  • 100 ml olīveļļas
  • 3 ēd.k. etiķis
  • 1 ēd.k. medus vai 1/2 tējk. cukura (pēc garšas)
  • Pētersīļa zaļumi
  • Sāls
  • Melnie pipari (graudi vai svaigi malti)

Pagatavošana

150 min.
  1. Kabačus sagriežam plānās šķēļītēs vai ar dārzeņu mizojamo nazi lentītēs. Saliekam tos stikla traukā, apsālam un noliekam malā uz 30 min. (vai ilgāk), radušos sulu nolejam un kabačus nospiežam.
  2. Uzlejam tiem marinādi, samaisam un liekam ledusskapī uz 2 h (var arī vairāk, paliks tikai garšīgāki).
  3. Marināde: Pētersīļa zaļumus sasmalcinam. Piparu graudus saberžam piestā vai saspiežam ar plato naža malu vai arī samaļam dzirnaviņās (kā nu kuram patīk).
  4. Ķiplokus sasmalcinam vai saspiežam ķiploku spiedē.
  5. Šo visu kārtīgi sajaucam kopā ar olīveļļu, etiķi (baltvīna, ābolu, parasto galda) (etiķi var aizvietot ar citrona sulu), medu (cukuru) līdz viendabīgai masai.
  6. - - -
  7. PS: Garšvielas, zaļumus var variēt daudzos veidos pēc garšas un gaumes. Līdzīgā veidā var gatavot šo uzkodu no gurķiem.
  8. Ēdienu var lietot gan kā uzkodu, gan kā salātus pie gaļas ēdieniem, ļoti garšīgi ir pie vārītiem jaunajiem kartupeļiem.

Komentāri

Ingrīda 2009. gada 31. jūlijs 22:13
Tiešām ļoti garšīgi. Es taisīju sloksnītes ar mizijamo nazi, interesanti izskatās. Liku arī dilles klāt, par cik esam lieli diļļu cienītāji. Medus jau arī dod to interesantumu. Super recepte, paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas