Īsteni tefteļi

3 1
Īsteni tefteļi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Tefteļiem:
  • 1 kg maltās gaļas
  • 300 g baltmaizes
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols, ja maziņi, tad 3
  • 400 g rīsu
  • 15 g eļļas
  • Mērcei:
  • 2 ēd. k. miltu
  • Ūdens - skatoties, cik daudz vēlas mērci
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 2 ēd. k. krējuma
  • 2 lauru lapas
  • 3-5 daiviņa/s ķiploka
  • Svaigi malti pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

60 min.
  1. Maltai gaļai pievieno caur gaļasmašīnu izmaltus sīpolu, ķiplokus, samērcētu maizi, garšvielas.
  2. Pievieno vārītus rīsus un izveido bumbiņas (~ 40 g katra). Panē miltos un apcep sakarsētās taukvielās. Tad liek cepešpannā.
  3. Katliņā, sakarsētās taukvielās apcep miltus, pievieno ūdeni, tomātu pastu, krējumu, garšvielas, lauru lapas, ķiplokus.
  4. Mērci pārlej pāri tefteļiem un liek cepeškrāsnī uz 8 minūtēm 180 grādos.

    Labu apetīti!
    Mērci pārlej pāri tefteļiem un liek cepeškrāsnī uz 8 minūtēm...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Janka 2014. gada 15. jūlijs 21:34
Nianse - šeit derēs tikai miltu panējums, jo parasti kotletes cepu rīvmaizē un arī šos pirms cepšanas ietriecu rīvmaizē un pēc tam nožēloju - mērcītei bija maizes piegarša, kas man īsti nevisai patika, tā, ka nācās stipri piparot un vircot, lai tiktu no tās vaļā...
Toms Bite 2012. gada 27. aprīlis 10:41
Viss ir pareizi,maizi tikai nevajag.Veca laba recepte,vienkarsi un atri!
Kokoss 2009. gada 4. novembris 18:33
Manai gaumei par daudz ķiploku, bet visā visumā bija gardi! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni