Marinētu kabaču uzkoda

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 jaunie kabacīši
  • 2-3 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. olīveļļas vai augu eļļas
  • 3 ēd. k. baltvīna etiķa
  • Pētersīļa zaļumi
  • 1 ēd. k. medus
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

130 min.
  1. Kabačus ar dārzeņu nazi sagriež gareniski pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Liek traukā, pārkaisa sāli un atstāj ievilkties (~ uz 30 min.) līdz kabači sāk suloties. Izveidojušos sulu nolej, kabačus uzmanīgi nospiež.
  2. Gatavo marinādi. Sajauc eļļu, baltvīna etiķi, medu, pievieno sasmalcinātus zaļumus, sīki sakapātu ķiploku, piparus, kārtīgi visu sajauc.
  3. Pārlej kabačus ar marinādi un sajauc, trauku nosedz ar plēvi un liek ledusskapī marinēties.
  4. Kabacīši ēšanai būs gatavi pēc 2 stundām, tomēr vislabākā garša tiem būs tikai nākamajā dienā.

    Lai labi garšo!
    Kabacīši ēšanai būs gatavi pēc 2 stundām, tomēr vislabākā ga...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ingrīda 2009. gada 3. augusts 09:54
Ļoti garšīgi un interesanti. Liku klāt arī dilles. Izmantoju medu un citronu sulu uz pusēm ar etiķi. Sacienāju ballītē daudz viesus, visiem garšoja un brīnijās, ka tik vienkārši.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas