Cūkgaļas un speķa rulete

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.2 kg cūku ādas
  • 1 kg speķis bez ādas
  • Ķimenes
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 gab. ola
  • 2 gab. lauru lapas
  • Ūdens
  • 150 - 200 g rīvēts siers

Pagatavošana

90 min.
  1. Ādas vāra kamēr tās paliek mīkstas;
  2. Tikmēr samaļ speķi proporcijās 1 kg speķis / 1,2 kg ādas;
  3. Kad ādas gatavas tās samaļ un visu samaisa kā kotlešu masu, pievienojot sāli, piparus, ķimenes, olu, rīvētu sieru (nav obligāti);
  4. Veido klaipiņus tos iesienot marlē un apsienot ar diegu lai iegūst formu;
  5. Liek vārīties buljonā kur vārījās ādas un pievieno lauru lapas, ja nepieciešams pielej ūdeni, lai apsedz klaipiņus;
  6. Vāra 20 - 30 minūtes atkarībā no klaipiņu lieluma;
  7. Izņem klaipiņus un liek tos zem viegla sloga, kamēr stāv zem sloga ik pa brīdim nolej sakrājušos buljonu;
  8. Kad klaipiņi atdzisuši, liek tos ledusskapī ar visu slogu;
  9. No rīta iztin, griež šķēlēs un pasniedz uz maizes vai kā atsevišķu uzkodu;
  10. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni