Sākums > Receptes > Konservējumi

Tomati, gurķi un sīpoli želejā

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Vita Sīle
Vecā klasiskā ''tomātu želejā'' recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.
P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.
Pagatavošana
60 min
1. Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj uzbriest.
2. Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Ieliek katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.
3. Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.
4. Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min. pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

Lai labi garšo!
Uz augšu