Tomati želejā

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 l marinādes (sanāk 5 puslitra burciņas)
  • 5 ēdamkarotes želatīna (2 standarta paciņas)
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes etiķa esences
  • Tomāti
  • Gurķi
  • Sīpoli
  • Graudu pipari, lauru lapas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vecā klasiskā "tomātu želejā" recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.
  2. Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj "uzbriedināties".
  3. Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Var arī ielikt katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.
  4. Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.
  5. Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.
  6. P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Komentāri

Sandra 5. septembris 18:50
Esmu šo recepti izmantojusi 7 gadus un katru reizi priecājos par šo pārbaudīto recepti. Sanāk ļoti gardi. Galvenais pieturēties pie receptes un nelikt klāt nekādus bazilikus, selerijas, dilles kā citās receptēs. Bet šī tomēr, ka raksta receptes autore ir gadiem pārbaudīta.
vi 12. augusts 12:10
cik daudz vajag likt etika esences vietā citrona sulu?
Bakamus 2015. gada 28. jūlijs 17:23
ko nozime pasterize

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konservējumi

Jaunākās receptes