Follijā cepti kartupeļi ar zaļumiem

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 10 vidēji lieli kartupeļi
  • Daži nelieli tomātiņi
  • Sīpols
  • Pāris ķiplociņi
  • Dilles (var gan kaltētas, gan svaigas - pēc izvēles)
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Kaltēts baziliks (ar svaigo sarežģītāk)
  • Garšvielas var variēt pēc sirdspatikas, esmu taisījusi dažādi, šis ir visiecienītākais variants

Pagatavošana

80 min.
  1. Kārtīgi nomazgā kartupeļus un nemizotus liek vārīties (aptuveni pus stundu, atkarīgs no lieluma un šķirnes). Kartupeļiem jābūt mīkstiem, bet ne pilnībā novārītiem.

    * Kamēr vārās kartupeļi, var smalki sagriezt tomātus (plānās šķēlēs), sīpolus (arī plāni) un ķiplokus.
  2. Kad kartupeļi novārījušies, tos noskalo aukstā ūdenī, lai neapdedzinātu rokas.
  3. Katru kartupelīti pārgriež uz pusēm un bagātīgi iesmērē katru pusīti ar sviestu vai margarīnu.
  4. Virsū vienai pusītei liek tomāta šķēlīti, sīpoliņu un ķiplociņu.
  5. Pārber ar garšvielām - svaigām vai kaltētām dillēm, pipariem, sāli utt.
  6. Saliek kartupeļu pusītes atpakaļ kopā un katru kartupeli ietin follijā (vidēji lielam kartupelim nepieciešama ~ 10 cm plata loksne).
  7. Kartupeļus liek uz grila vai cepeškrāsnī 180 grādos, un cep aptuveni 15-20 min.
  8. Pasniedz ar lapu salātiem un saldrējuma/diļļu mērci!

    Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni