Cielavina

5 1

Sastāvdaļas

  • TORTE CIELAVIŅA 6-8 personām
  • BEZĒ BISKVĪTS
  • 300 g cukurs
  • 4 olu baltumi
  • 50 g miltu
  • 180 g riekstu
  • KRĒMS
  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g cukurs
  • 30 g ūdens
  • 200 g sviests
  • 2 ēd. kar. kakao
  • 50 g kondensētais piens
  • 25 g rums
  • DEKORĒŠANAI
  • 150 g šokolāde
  • 150 g saldais krējums
  • 25 g rums
  • Zemenes - pēc vēlēšanās
  • Vislabāk Cielaviņa garšos trešajā dienā. Pirmajā jācep biskvīts, otrajā jāgatavo krēms, un jāveido kūka, tad tai vajadzētu ievilkties, un beidzot trešajā dienā tā būs gatava baudīšanai

Pagatavošana

100 min.
  1. GATAVO BISKVĪTA MĪKLU.
  2. Riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad riekstus atdzesē un sasmalcina ar nazi. Ja riekstus smalcina rullējot vai dauzot, tad izdalās eļļa un tie salīp. Biskvītam sausā traukā liec olu baltumus, cukuru sadali 3 daļās un pievieno pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.
  3. CEP BEZĒ BISKVĪTU.
  4. Uz cepamā papīra uzzīmē divus 30 cm lielus apļus. Un izgriez tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadali divās daļās un katru liec pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdzini atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liec līdz 100g sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.
  5. .... No atlikušās masas var cept cepumiņus. Masu iepilda konditorejas maisiņā un saspiež piciņas uz cepamā papīra.
  6. GATAVO KRĒMU.
  7. Katliņā savieno ūdeni ar cukuru un savāra sīrumu. Saputo olu dzeltenumus, palēnām tiem pielejot un pieputojot karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu, kakao un turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī rumu un kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
  8. KĀRTO KŪKU
  9. Biskvītam noņem cepamo papīru. Uz viena biskvīta liec apmēram trešdaļu krēma un nolīdzini. Virsū liec otru biskvītu. Palikušo krēmu vienmērīgi pārklai kūkas virsai un malām. Rotā ar šokolādes krēmu, kas vārīts no šokolādes un saldā krējuma un ruma. Var dekorēt arī vienkārši nokaisot ar grauzdētiem riekstiem vai zemenēm.
  10. PASIEDZ KŪKU
  11. Ievilkušos torti liec galdā un sagriez gabalos.
  12. --------------------------------------------------------------------------------

Komentāri

Lelde 2012. gada 4. aprīlis 16:06
ei tur vārdiņi rakstīts "sīrumu" ko tas nozīmē?
un "pārklai"???
...... 2011. gada 27. novembris 16:31
piekritu Alisei
aija 2011. gada 28. septembris 19:19
tas ir domats gaisais biskvits? cik man zinams parastajam biskvitas izmanto gan dzeltenumu gan baltumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti