Sākums > Receptes > Deserti

Tatāru medus egle

2009. gada 23. jūlijs
Foto: Elīna
Pagatavošana
60 min
1. Olu sajauc ar pienu un sāli, pievieno izsijātiem miltiem un samīca stingru mīklu. To izrullē apm. 3 mm biezumā un ar asu nazi sagriež sīkās sloksnītēs 5-7 cm garumā. Sloksnītes liek sakarsētā eļļā dziļā pannā vai katliņā un vāra zeltainas.
2. Medu ar cukuru ūdens peldē maisot uzkarsē un vāra zeltainas.
3. Zeltainās mīklas strēmelītes pārlej ar biezo medu, liek lielā traukā un ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām veido augstu konusveidīgu krāvumu - egli.
4. Vēl mīkstā, lipīgā medū iespiež rotājumu - sīkas odziņas un cukura pērlītes.
Uz augšu