Sēņu mērcīte - mazkaloriju variants

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg sēņu (parasti ņemu gailenes, bet var kopā jaukt dažādas meža sēnes, ar visām variācijās iznāk gardi)
  • 7.5 1/2 pac kefīra 7,5%
  • 2 olas
  • 3 vidēji sīpoli
  • 1 /2 buntīte pētersīļu
  • Eļļa
  • Garšvielas (sāls, melnie pipari)
  • Biezs katls vai panna ar vāku

Pagatavošana

45 min.
  1. Sēnes nomazgā un sagriež vai labāk saplucina ar rokām
  2. Sīpolus smalki sagriež
  3. Pētersīļus smalki sagriež
  4. Katlā vai pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus.
  5. Pēc 2-3 min pievieno pētersīļus
  6. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi ber iekšā sēnes un uzreiz samaisa. Uzliek vāku un ik pēc 3-5 min apmaisot ļauj sutināties. Jāsutina tā, lai neiztvaiko viss šķidrums, tad vajadzēs mazāk kefīra.
  7. Pēc 15 - 25 minūtēm pievieno kefīru un samaisa. Ļauj uzmest burbuli un mērce gatava.
  8. Labu apetīti!
  9. P.S. Ja veikalā nav šāda kefīra var izmantot krējumu 10%. Var likt tikai skābo krējumu vai jaukt 50/50 ar saldo 10% krējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni