Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svētku cūkgaļas cepetītis

2009. gada 21. jūlijs
Foto: Gardēde
Pagatavošana
120 min
1. karbonādi kārtīgi noskalo, tad liek uz dēlīša un vairākās vietās ar nazi izveido durtas kabatiņas, kurās kārtīgi ieliekam ķiploku šķēlītes, tad paņemam lielāko pannu, uz kuras uzliekam karbonādi, iepriekš panna kārtīgi uzkarsēta, apcepam brūnganīgu gaļu no abām pusēm, tad noņemam nost un tai pašā pannā liekam apcepties šalotes sīpolus, iepriekš ne pārāk smalki sagrieztus, tad pie viegli apceptiem sīpoliem pievienojam nesamalki sagrieztus spinātus, visu vēl nedaudz pacepam, tad pieberam klāt tējkaroi muskatriekstu, apmaisam un ņemam nost no uguns.
2. Kārtīgi vidēji plāni izrullējam mīkliņu.
3. Gaļu iesmērējam ar maltiem pipariem un sāli, pavisam nedaudz, pietikties vajadzētu katru pa divām šķipsniņām, tad karbonādi uzliekam uz vienas izrullētas mīklas plāksnītes un virsū gaļai krāmējam spinātu un sīpolu massu, apliekam to gaļai vis apkārt, tad liekam virsū otru izrullētu mīklas plāksnīti, ietinam gaļu tajā, lai nepaliek neviena plika vietiņa, tad apsmērējam to ar olas dzeltenumu un uzkaisam pāri šķipsniņu ķimenītes, nobeigumā ar nazīti pa virsiņu smalki iegriežam mīkliņu trīs reizes ( / / / ) liekam uz lielās cepešpannas un ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam apmēram 45 - 50 min 175 grādos, jāvaktē, lai mīkliņa nepiedeg.
Uz augšu