Vistas buljons (vieglais)

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 2 selerijas saknes
  • 1 kg vistas gaļas
  • 8 melno piparu graudiņi
  • 2 lauru lapas
  • Pētersīļu zaļumi
  • 1 l ūdens
  • Sāls vai multigaršvielas

Pagatavošana

200 min.
  1. Sīpolus, burkānus, selerija saknes nomizo un sagriež lielos gabalos. Vistu liek ūdenī, uzvāra un noputo. Tad pieveino pārējās sastāvdaļas, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 3 stundas.
  2. Zupu nolej sietā, gaļu var izmantot citiem ēdieniem. Buljonu atdzesē, noņem virspusē sakrājušos taukus. Buljonu izmanto citu ēdienu pagatavošanai vai pasniedz karstu.
  3. Labu ēstgribu!
    Labu ēstgribu!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

:) 2014. gada 26. janvāris 09:31
tāpēc, lai būtu buljonam garša. Ja grib ātrāk un labāk, tad vistas gabaliņi ir jāapcep pirms likšanas katlā. Buljons būs stiprāks un arī ātrāk gatavs.
Anna 2010. gada 30. novembris 09:53
Kāpēc buljons tik ilgi - 3 stundas - jāvāra?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas