Kokosa bumbiņas aveņu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • Vājpiena biezpiens - 500 g
  • Olu dzeltenumi - 2
  • Sviests - 50 g
  • Cukurs- 50 g
  • Pūdercukurs - 3 ēd.kar
  • Kokosa skaidiņas - 100 g
  • Sakaltušas baltmaizes šķēles - 3-4
  • Avenes - 300 g
  • Rīvēta 1/2 apelsīna miziņa
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem,pievieno sviestu, rīvētu apelsīna miziņu, cukuru un 2 ēd.kar. kokosa skaidiņas. Baltmaizes šķēlēm nogriež garozu un sarīvē, pievieno biezpiena masai. Visu kārtīgi samaisa.
  2. No biezpiena masas veido mazas bumbiņas un vāra viegli sālītā ūdenī 5-8 min.
  3. Saspaida avenes. Iegūto aveņu biezeni sajauc ar pūdercukuru.
  4. Biezpiena bumbiņas apviļā kokosa skaidiņās un pasniedz kopā ar aveņu mērci.
  5. Varianti: daļu biezpiena bumbiņu var apviļāt arī šokolādes skaidiņās. Karstā vasaras dienā kopā ar kokosa bumbiņām var pasniegt saldējuma bumbiņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti