Sākums > Receptes > Deserti

Kokosa bumbiņas aveņu mērcē

2009. gada 18. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
40 min
1. Biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem,pievieno sviestu, rīvētu apelsīna miziņu, cukuru un 2 ēd.kar. kokosa skaidiņas. Baltmaizes šķēlēm nogriež garozu un sarīvē, pievieno biezpiena masai. Visu kārtīgi samaisa.
2. No biezpiena masas veido mazas bumbiņas un vāra viegli sālītā ūdenī 5-8 min.
3. Saspaida avenes. Iegūto aveņu biezeni sajauc ar pūdercukuru.
4. Biezpiena bumbiņas apviļā kokosa skaidiņās un pasniedz kopā ar aveņu mērci.
5. Varianti: daļu biezpiena bumbiņu var apviļāt arī šokolādes skaidiņās. Karstā vasaras dienā kopā ar kokosa bumbiņām var pasniegt saldējuma bumbiņas.
Uz augšu