Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar dāzeņiem jeb `tukšais ledusskapis`

2009. gada 16. jūlijs
Foto: Andris Zvīriņš
Pagatavošana
15 min
1. Uzsilda pannu un tajā ieliek sviestu eļļas vietā, tad sagriež ar mizu vārīto kartupeli mazos gabaliņos un ievieto pannā.
2. Tālāk sagriež cīsiņus un pievieno kartupeļiem, pēc tam nomizo 5 ķiploku daiviņas un svaigi izspiestas ar spiedi arī pievieno pannā (visu laiku pannā esošais tiek apmaisīts).
3. Sagriež tomātu 8 "daiviņās" un tās sagriež vēl uz pusēm un pievieno pannā esošajam, pa virsu tam tiek uzsistas 2 olas un uzkaisīts sarīvētais siers - tagad viss tiek pamatīgi apmaisīts un ļaujam tam visam mierīgi cepties, kamēr tiek sagriezts gurķis, kad tas arī ievietots pannā, tad apmēram 5 min atstāj to visu apvilkties.
4. Pēc tam izvietojam uz šķīvja, uz kura uzlikta salātlapa, blakus katrai porcijai pieliek 5 šampinjonus.
5. Labu apetīti!
Uz augšu