Lieliskie vistu spārniņi ar soju un franču sinepēm

4 1
Lieliskie vistu spārniņi ar soju un franču sinepēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 20 vistu spārniņi
  • 1/2 glāze/s gaišās sojas mērces
  • 1 ēd. k. franču sinepju
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 2 šķipsna/s maltu melno piparu
  • 1 šķipsna/s asso sarkan piparu
  • 4-5 ēd. k. medus
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 2 apelsīni
  • 1/2 citrona

Pagatavošana

120 min.
  1. Spārniņus kārtīgi nomazgā, tad katru ar asu nazi vai virtuves cirvīti pārdala uz pusēm, lai būtu pusspārniņi. Pusspārniņus ieliek palielā bļodā.
  2. Bļodā ielej pussglāzi sojas mērces, klāt pievieno 1ēd. k. franču sinepju, tur pat pievieno 4 ēd. k. olīveļļas, piespiežam klāt 5 nelielas ķiploka daiviņas, tur pat izspiestu 2 apelsīnu un citrona sulu, pievieno 2 šķipsniņas maltu melno un 1 šķipsniņu sarkano malto piparu, klāt vēl pievieno 4 - 5 ēd. k. medus, visu samaisa.
  3. Iegūto marinādi lej bļodā uz vistas pusspārniņiem, katru pusspārniņu kārtīgi iesmērē ar marinādi, tad to visu uz kādu 1 h ieliek ledusskapī, lai savelkās ar garšām.
  4. Cep 180 grādos apmēram 40 - 45 min., bet tas ir jāparbauda pašiem, respektīvi pusspārniņiem ir jābūt zeltītiem un kraukšķīgiem.

    Labu apetīti!
    Cep 180 grādos apmēram 40 - 45 min., bet tas ir jāparbauda p...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ilze 2010. gada 19. novembris 21:55
varētu likt mazāk sojas mērces.. Mazliet par sāļu manai gaumei.. un cept labāk kādā paplātē, lai spārniņi vienā kārtā uz pannas.. Tad kraukšķīgāki..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni