Smilteņu mērce

2009. gada 12. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Tīrīšana
2. Tā kā parasti smiltenes mēdz būt smilšainas, tad tās ir rūpīgi jānomazgā. Katru sēnīti sākumā mazgā zem tekoša ūdens, turot to vertikāli, lai arī sēnes lapiņas būtu tīras no smiltīm. Cepurītes virsmu rūpīgi nokasa ar nazi. Tad vēl papildus visu lomu mazgā vairākos ūdeņos. Var arī mazgāt sēnes trauku mašīnā.
3. Uz pannas eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni. Virsū ber tīras, sasmalcinātas smiltenes, pielej glāzi ūdens. Cep līdz smilteņu sula ir iztvaikojusi. Tad uzlej uz sēnēm nedaudz piena un tajā kādu laiku pavāra smiltenes. Pieber sāli. Pagaršo. Neilgi pirms cepšanas beigām uz sēnēm uzkaisa sakapātas dilles un lociņus.
4. Smiltenēm ir īpatnēji patīkama smarža un garša, tāpēc nevajadzētu šo mērci sildīt otreiz.
Uz augšu