Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu ievārījums ar valriekstiem

2009. gada 12. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
50 min
1. No minētā daudzuma sanāk apmēram 350 ml ievārījuma.
2. Ābolus sagriež 8 daļās, izņem sēklas, norīvē citrona miziņu un izspiež sulu.
3. Katliņā uzvāra ūdeni, liek ābolus, cukuru, citrona miziņas un citrona sulu, pievieno lauru lapu. Kārtīgi izmaisa, liek vāku un uz lēnas uguns vāra 10 min. Pēc tam noņme vāku un uzgriež lielāku uguni, vāra vēl 5 min. Izņem lauru lapu, pielej konjaku un pieber riekstus. Uz ļoti mazas uguns vāra 25 min.
4. Ņem katlu nost no uguns, karstu ievārījumu pilda burkās. Glabā vēsumā.
Uz augšu