Jēra gaļas zupa/sautējums

3 1

Sastāvdaļas

  • Jēra gaļa
  • Tomāti
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • Burkāni
  • Kartupeļi
  • Paprika
  • Garšvielas (Sāls, pipari, zaļumi, kindza)
  • Produktu daudzums un proporcijas ir katra personiska izvēle

Pagatavošana

180 min.
  1. Lielā katlā uzvāram nedaudz ūdens, sametam tomātus bez mizām - tās pirms tam noņem tradicionālajā veidā, plaucējot verdošā ūdenī. Turpat un uzreiz liekam arī sīplus un ķiplokus. To visu vajag sagriezt, bet ne īpaši smalki. Tiklīdz ūdens atkal sāk vārīties, ieliekam gabaliņos sadalītu jēra gaļu. Sālītis, pipariņi, lauru lapiņas un, lai vārās. Ik pa brīdim apmaisam un pielejam ūdeni. To vislabāk pirms pieliešanas uzvārīt, lai process neapstājas.. Kādas 2,5 stundas jērs sautējas tajā tomātu-sīpolu-ķiploku masā, līdz kļūst pavisam mīksts. Pieberam burkānu ripiņas, pēc 10 min. kubiņos sagrieztus kartupeļus un pēc brīža arī strēmelītēs sagrieztu papriku. Kad kartupeļi mīksti, izslēdzam karstuma padevi (gāzi vai elektrisko plīti) un beram iekšā sagrieztus zaļumus - dilles, pētersīļi un noteikti arī kindza tiem, kam tā garšo. Samaisam, uzliekam vāku un 5 minūtes gaidam, kad tas zaļais labums ievelkas.
  2. Var, protams, izmantot arī citu gaļu, bet īstais smeķis ir tieši ar jēru. Produkts piemērots piknikiem un vislabāk gatavojams, ja pieejami normāli tomāti, jo, saliekot ķīmiskos tas produkts ievērojami zaudē garšas īpašibas.

Komentāri

peerkons 2010. gada 22. novembris 21:24
Sito vasarā vāram uz ugunskura. Protams ka kindzu vajag obligati. Baigi labais ir tas sķidrums ar sņabīti:) uhhhhh
fvgbhnjmk,lghjk 2010. gada 26. septembris 19:14
galu gan vajadzetu likt pirmo ka visas,ka tad tu vinu noputosi ja tur jau prims tam ielikti darzeni.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes