Sākums > Receptes > Deserti

Nektarīni ar vaniļas krēmu

2009. gada 11. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
25 min
1. Vaniļas pāksti pārgriež, izņem sēklas kopā ar mīkstumu. Pievieno sēklas, mīkstumu un pusi pāksts saldajam krējumam. Karsē uz mazas uguns 5 min., pēc tam atdzesē. Izņem vaniļas pāksti.
2. Sakuļ saldo krējumu kopā ar pūdercukuru.
3. Nektarīnus sagriež gabaliņos, liek seklā katliņā, pievieno cukuru un karsē uz mazas uguns līdz veidojas sīrups (apm. 5 min.). Pielej viskiju un aizdedzina. Kad liesma nodziest, ņem katliņu nost no uguns un atdzesē.
4. Pasniedz augstās glāzēs - vispirms liek krēmu, virsū - nektarīnus.
Uz augšu