Sākums > Receptes > Konservējumi

Skābenes bez sāls ziemai

2009. gada 9. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Ieziemo skābenes, lai pavasara garšu var noķert arī gada aukstajos mēnešos.
Pagatavošana
60 min
1. Nedaudz sagrieztas, tīras skābenes saspiež burciņā.
2. Burku liek katlā ar ūdeni un karsē. Skābenes sakrītas. Atkal pievieno skābenes un turpinu karsēt, kamēr virsū izveidojas suliņa. Tā, kamēr skābenes vairs nevar iestampāt.
3. Sāli neliek. Sanāk, tāds kā sterilizēšanas process. Vienā puslitra burciņā tādā veidā var iedabūt ļoti daudz skābeņu. Tad vāku virsū un aukstā vietā.
4. Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu