Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bulgurs libāņu gaumē

2009. gada 7. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
40 min
1. Sakarsē olīveļju vidēja lieluma katliņā uz vidējas uguns (lai nesāk degt).
2. Pievieno sīpolu un cepina apmēram 3 minūtes kamēr viegli zeltains.
3. Pievino ķiploku un cep vēl minūti.
4. Iemaisa tomātus vai tomātu sulu un baziliku un cep vēl apmēram 2 minūtes.
5. Iemaisa bulguru pārliecinoties ka tas ir labi nosegts ar šķidro masu
6. Iemaisa buljonu, nogriezh lēnu uguni un reizēm apmaisot cep vēl 5 minūtes zem vāka.
7. Pievieno tomātu pastu, medu sāli, piparus un kajēnas piparus.
8. Turpina cept līdz bulgurs ir mīksts un šķidrums sasūcies tajā. Apmēram 25 minūtes. Ja pietrūkst šķidruma tad to var papildināt ar karstu ūdeni.
9. Nogriež uguni un ļauj savilkties apmēram 10 minūtes.
Pasniedzot pievieno svaigus pētersīļus.

Lai labi garso!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu