Bulgurs libāņu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 /3 glāzes olīveļļas
  • Viens sasmalcināts sīpols
  • Divas izspiestas ķiploka daivinjas
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 glāze bulgura
  • 1 glāze sakapāta tomāta vai glāze tomātu sulas
  • 1.5 glāzes dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote tomātu pastas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Kajenās pipari (ja vēlas asāku)
  • 2 tējkarotes sasmalcināta pētersīļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Sakarsē olīveļju vidēja lieluma katliņā uz vidējas uguns (lai nesāk degt)
  2. Pievieno sīpolu un cepina apmēram 3 minūtes kamēr viegli zeltains
  3. Pievino ķiploku un cep vēl minūti
  4. Iemaisa tomātus vai tomātu sulu un baziliku un cep vēl apmēram 2 minūtes
  5. Iemaisa bulguru pārliecinoties ka tas ir labi nosegts ar šķidro masu
  6. Iemaisa buljonu, nogriezh lēnu uguni un reizēm apmaisot cep vēl 5 min zem vāka
  7. Pievieno tomātu pastu, medu sāli, piparus un kajēnas piparus
  8. Turpina cept līdz bulgurs ir mīksts un šķidrums sasūcies tajā. Apmēram 25 minūtes. Ja pietrūkst šķidruma tad to var papildināt ar karstu ūdeni
  9. Nogriež uguni un ļauj savilkties apmēram 10 minūtes
  10. Pasniedzōt pārkaisa ar sasmalcināto pētersīli

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 18. septembris 18:15
Ģimene paziņoja, ka šis jātaisa vēl un vēl. Paldies par recepti!
Sandra 2015. gada 4. marts 19:17
Paldies par lieliso un tik garšīgo recepti. Bulguru gatavoju pirmo reizi. Esmu sajūsmā par garšu un vienkāršo pagatavošanu,
piebildīšu, ka gatavoju multikatlā.
Dace 2012. gada 3. marts 17:36
Mans vīrs dievina šo ēdienu, gatavoju trešo reizi, tik šoreiz ar zoss gaļu, domāju, ka būs vēl gardāk! Ā un tomātu sulu ņēmu no konservētiem tomātiem buņdžā. Liels paldies par šo superīgo recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni