Cepeškrāsnī cepts lasis ar puraviem, saldā krējuma mērcē

4 1
Cepeškrāsnī cepts lasis ar puraviem, saldā krējuma mērcē
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Lasis ir sulīgs un gards. Atkarībā no pievienoto piparu daudzuma var variēt - maigāku vai pikantāku. Attiecīgi mainīsies arī saldā krējuma mērces pikantums.

Sastāvdaļas

  • Lasis
  • Melnie pipari
  • Citronpipari
  • Garšvielu maisījums zivīm
  • Sāls
  • Puravi
  • 200 g saldā krējuma
  • Dilles

Pagatavošana

35 min.
  1. Sagriež zivi vidēji lielos gabaliņos un ierīvē ar piparu, sāls un garšvielu maisījumu, atstāj mazliet atpūsties.
  2. Uzkarsētā pannā laša gabaliņus mazliet apcep (nav vēlams izmantot daudz taukvielu, lai zivs ar tām nepiesūktos. Ja ir laba panna, tad taukvielas var neizmantot vispār).
  3. Sagriež puravu un viegli apcep uz pannas - tā, lai nomainās purava krāsa. Kārto karstumizturīgā traukā.
  4. Zivs gabaliņus liek virs puraviem.
  5. Sasmalcina dilles, pārkaisa pāri lasim un pārlej visu ar saldo krējumu. Liek uzkarsētā krāsnī un sutina ~15 min.
    Pasniedz ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem un puravu salātiem (atlikušo puravu zaļo daļu sagriež ripiņās, pievieno sāli un skābo krējumu).

    Labu apetīti!
    Sasmalcina dilles, pārkaisa pāri lasim un pārlej visu ar sal...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sandra Persina 2017. gada 25. decembris 18:37
Pasakaini gardi.Ciemiņi noēda dažās minūtēs un prasīja vēl :)
Iveta 2014. gada 16. aprīlis 10:23
Ļoti laba recepte ! Patiešām garšīgi !
Kristine 2013. gada 20. marts 15:08
Njamma! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni