Sākums > Receptes > Zupas

Sīpolu un gaļas buljona zupa

2009. gada 3. jūlijs
Foto: Linda Saule
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež sīpolus, uzlej uz pannas eļļu un tos apcep, bet tā, lai tie nekļūst galīgi brūni. (Vajadzīga liela panna). Tad pielej ūdeni, ko ik pa brīdim atjauno, un sautē. Sautēšanas process notiek tik ilgi, cik katrs var izturēt, bet jo vairāk izjukuši, jo labāk. Process aizņem daudzas stundas.
2. Paralēli (var sākt vēlāk) katlā vāra zupas kaulu. Kad tas izvārījies, tad kaulus izņem ārā, noloba gaļu un samet atpakaļ buljonā.
3. Izšķīdušos sīpolus ielej katlā pie gaļas, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra līdz mīksti.
4. Garšvielas pievieno pēc izvēles. Sāli protams, un, piemēram, lauru lapas vai piparus. Var pielikt arī sviestu
Uz augšu