Zemeņogu sīrups

3 1

Sastāvdaļas

  • Zemenes
  • Cukurs
  • Citronskābe

Pagatavošana

60 min.
  1. Vislabāk sīrupa gatavošanu sākt vakarā, jo pats process ilgst apmēram 24 stundas. Uz katriem 2 litriem zemeņu liek 1 ēd.karoti citronskābes un 1 litru vārīta ūdens (vēl karstu). Atstāj ievilkties līdz nākamajam rītam. No rīta nolej sulu citā traukā, bet zemenēm no jauna pievieno citronskābi un ūdeni tādā pašā daudzumā. Vakarā atkal nolej no zemenēm izveidojušos sulu.
  2. Nolietai sulai pieber cukuru - uz katru litru sulas 300 - 350 g. Liek vārīties, nosmeļ putas, karstu lej pudelēs.
  3. No 1 l zemeņu iegūst 1,3 l sīrupa.

Komentāri

Anete 2011. gada 18. maijs 14:04
Cik saprotu karsēt nevajag, uzreiz lej pudelēs un aizvāko?!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi