Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša fileja zaļumu kažociņā ar folijā ceptiem kartupelīšiem

2009. gada 2. jūlijs
Foto: apelsiins
Pagatavošana
60 min
1. Laša fileju noskalo un sagriež garenos gabaliņos; gabaliņus kārto uz folijā vienu otram blakus.
2. Sīki sasmalcina spinātus, tiem pievieno rupjāk sagrieztas dilles.
3. Ķiploku spiedē sasmalcinātus ķiplokus pievieno zaļumu maisījumam, visu kārtīgi sajauc kopā.
4. Zaļumu un ķiploku maisījumu bagātīgi pārkaisa lasim, pievieno sāli. Foliju rūpīgi saloka, gatavo sainīti liek cepeškrāsnī, cep aptuveni 45 - 50 minūtes 180 grādu temperatūrā.
5. Pie laša lieliski garšo folijā cepti jaunie kartupelīši. To pagatavošana ir pavisam vienkārša - nomizotus, sagrieztus kartupeļus liek traukā, pārlej ar aptuveni 25 gramiem gausēta sviesta, pievieno sāli, universālo garšvielu un atstāj uz 10 minūtēm ievilkties. Saiņo folijā pa 3 un cep kopā ar lasi.
Uz augšu