Sākums > Receptes > Deserti

Augļu kūka ar kraukšķīgu pamatni

2009. gada 2. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
40 min
1. Pamatnes pagatavošana. Izkausē sviestu un sajauc ar kukurūzas pārslām. Atveramo cepamformu (izmērs diametrā 26 cm) iesmērē ar augu eļļu un ieliek cepampapīru. Izklāj vienādā biezumā kukurūzas pārslas, mazliet piespiež un ļauj tām sacietēt.
2. Krēma pagatavošana. Uzbriedina želatīnu (2 paciņas). Ja ir konservēti augļi, tos notecina. Svaigus notīra un sagriež gabaliņos. Pie 150 ml sulas pieber 75 g cukura un rīvēto citrona miziņu. Mazliet uzsilda un izšķidina tajā želatīnu. Atdzesē. Kad masa sāk biezēt, piejauc jogurtu un saputotu saldo krējumu.
3. Krēmu kārto uz pamatnes, virsū sagrieztos augļu gabaliņus. Liek pa nakti ledeusskapī.
4. Želejas pagatavošana. 1 paciņu želatīna uzbriedina, uzsilda 300 g sulas, pievieno 50 g cukura un izšķīdina želatīnu. Pārlej augļus un ieliek ledusskapī, lai sastingst.
5. Gatavu kūku ņem ārā no ledusskapja, atver formu un uzmanīgi izņem.
Uz augšu