Zivs fileja ar dārzeņiem asajā mērcē

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 -600 g zivs filejas
  • 6 sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 125 ml kečups
  • 300 g cukura
  • 4 ēd. k. vīna etiķia
  • 2 tējk. sinepju
  • 3 paprikas (sarkana, dzeltena, zaļa)
  • Eļļa
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 1 tējk. sāls
  • Rozmarīna zariņš

Pagatavošana

50 min.
  1. Vispirms pagatavo mērci. Notīra 3 sīpolus un ķiplokus, sīki sasmalcina un apcep eļļā. Pievieno kečupu, cukuru un sāli, pēc tam etiķi un sinepes. Uzvāra un uz mazas uguns vāra 10 min., visu laiku maisot.
  2. Papriku sagriež gabaliņos. 3 sīpolus sagriež 4 daļās un eļļā mazliet apcep. Pievieno papriku un rozmarīnu, sautē 10 min.
  3. Zivs fileju apcep sviestā no abām pusēm pa 5 min., uzber sāli, piparus.
  4. Gatavu zivs fileju liek šķīvi kopā ar dārzeņiem, pārlej ar aso mērci. Kā piedevās vārīti kartupeļi vai rīsi.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni