Sīpolkraukšķi

2009. gada 1. jūlijs
Foto: XPovar
Pagatavošana
45 min
1. Sīpolus sagriežam tā, lai sanāktu smuki gredzeni. Sīpolu gredzenus uz 20-30 minūtēm iemarinējam etiķa (9%) un ūdens maisījumā pēc gaumes 1:3, 1:2, 1:1.
2. Kamēr mums marinējas sīpoli, uztaisam mīklu, sakuļam olas, ūdeni, sāli un garšvielas kādas kuram patīk, pievienojam miltus un kārtīgi sakuļam, lai veidojas krējumam līdzīga masa (lieta vienkārša un neprasa lielu māku). Pa to laiku arī būs iemarinējušies sīpoli.
3. Sakarsējam dziļākā pannā vai katliņā lielāku daudzumu eļļas, mērcam sīpolu gredzenus mīklā un liekam eļļā cepināt, līdz kļūst zeltaini. Ar sietiņu ņemam laukā, tāpat drusku notecinam un krāmējam uz šķīvja vai cita trauka. Uz salvetes var nelikt, eļļu šis cepums praktiski uzsūc tik, cik nepieciešams
4. Superīga uzkoda tāpat vien, kā arī laba piedeva pie tefteļiem
Uz augšu