Zemeņu tiramisu

2009. gada 29. jūnijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
60 min
1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo, pievienojot 100 g cukuru, vaniļas cukuru un 3 ēd.kar. auksta ūdens. Turpinot putot, lēnām pievieno dzeltenumus, miltus un kartupeļu cieti. Masu lej formā (vēlams ielikt ietaukotu cepampapīru), cep 12-15 min. 200 grādos. Gatavu atdzesē, pārgriežuz pusēm.
2. vienu biskvīta slāni liek dziļā traukā. Sajauc kafiju ar zemeņu liķieri un ar pusi no daudzuma piesūcina apakšējo biskvīta slāni. Zemenes sagriež gabalīnos, dažas atstāj rotāšanai.
3. Olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru puto 8-10 min., pamazām pievienojot maskarpone sieru. Pielej 2/3 amaretto un pusi no krēma uzklāj biskvītam. Izkārto zemenes. Liek virsū otru biskvīta pusi, piesūcina ar kafijas maisījumu un pārslaka atlikušo amaretto. Virsū kārto pārējo krēmu. Pārkaisa kakao un rotā ar zemenēm. Liek ledusskapī uz nakti.
Uz augšu