Saldskābā cūkgaļa ar rīsiem

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Rīsi - 200 g
  • Cūkas fileja - 600 g
  • Sojas mērce - 50 ml
  • Konservēti ananāsi gabaliņos - 1 bundža
  • Sīpoli - 3
  • Burkāni - 2
  • Čilli pipars - 1
  • 1 apelsīna sula
  • Citrona sula - 1 ēd.kar
  • Vīna etiķis - 5 ēd.kar
  • Baltvīns - 50 ml
  • Kečups - 3 ēd.kar
  • Cukurs - 2 ēd.kar
  • Buljons - 125 ml
  • Kartupeļu ciete - 1 ēd.kar
  • Zaļie lociņi
  • Augu eļļa
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Rīsus novāra sālsūdenī
  2. Gaļu sagriež strēmelēs, liek marinādē - 2 ēd.kar.sojas mērces un 2 ēd.kar. baltvīna.
  3. Ananāsiem nolej sulu, notecina.
  4. Sīpolus sasmalcina, burkānu sagriež plānās ripiņās, čilli piparam izņem sēklas, sasmalcina, sagriež zaļos lociņus.
  5. Eļļā apcep čilli, pielej pārējo sojas mērci un baltvīnu, pievieno kečupu, etiķi, cukuru, apelsīna un citrona sulu. Pielej buljonu un maisot vāra mērci. Pievieno dārzeņus un uz mazas uguns sautē 5 min. Iebiezina ar kartupeļu cieti.
  6. Gaļu apcep, uzber sāli.
  7. Liek gaļu un ananāsus mērcē.
  8. Pasniedz ar rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni