Sākums > Receptes > Deserti

Rabarberu pīrāgs - latviešu

2009. gada 17. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Mīkla: Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu. Tad kastrolītī liek sviestu un izkausē to (! NEVĀRA!), klāt pielej pienu un uzsilda to apmēram līdz 37 grādiem. Pienu ar sviestu nedaudz pielej klāt raugam, izkausē raugu un pielej pārējo pienu – apmaisa. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru – samaisa. Tad piesijā miltus un sāk mīklu maisīt un mīcīt ar rokām. Mīca tik ilgi, kamēr tā sāk atlekt no rokām. Pēc tā, kā mīlka samīcīta to var likt uzrūgt apm 30-40 min., siltā vietā bez caurvēja. (Es lieku mīklu rūgt cepeškrāsnī – pirms tonedaudz uzslidot apm. 40 grādos.) Kad tā uzrūgusi to apmīca un liek vēlreiz uzrūgt.
2. Pildījums: Kamēr mīkla rūgst pirmo reizi, mazgājam rabarberus un nomizojam, sagriežam tos mazās šķēlītēs un uzberam virsū cukuru. Pēc kādas pusstundas nolejam no rabarberiem cukura sīrupu kādā dziļākā traukā, tam klāt pievieno krējumu, olu un vaniļas cukuru, var pievienot arī citrona miziņu un nedaudz sakuļ.
3. Kad mīkla uzrūgusi otro reizi, to var sākt gatavot. Izvālē to apmēram 1 cm biezumā, izkārto uz tās rabarberus un liek pirms tam uzkarsētā no 160-180 grādiem cepeškrāsnī uz 10 min. Tad attaisa cepeškrāsni un uzlej virsū sakulto krējuma masu. Cep vēl 20-30 min. Labu apetīti!!!!
Uz augšu