Āte (paltuss) ar vīna-saldkrējuma mērci

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Paredzēts 2 personām
  • 4 gabali ātes bez ādas, 100g katrs (var arī atlaidinātu saldētu)
  • 30 g sviesta
  • 1 šalotes sīpoliņš
  • 50 ml baltvīns sauss
  • 75 ml vermuts sauss
  • 50 ml salds krējums
  • Tējkarote angļu sinepju
  • Šķipsna sāls; pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Āti (Paltusu) noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Nomizo sīpoliņu un sagriež smalkos kubiņos. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep sīpoliņu. Āti (Paltusu) liek katliņā, pievieno baltvīnu, vermutu un sautē 10-15 minūtes uz lēnas uguns. Ar putu karoti uzmanīgi izņem zivi no katla un liek uz siltiem šķīvjiem. Atlikušajam buljonam pievieno krējumu, sinepes un uzvāra, tad pievieno sāli, piparus.
  2. Pārlej pāri zivij. Ļoti labi garšo ar tvaicētiem dārzeņiem- sparģeļiem, burkāniņiem, brokoļiem un rīsiem; arī ar kartupeļu biezeni; spinātu-siera biezeni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni