Āte (paltuss) ar vīna-saldkrējuma mērci
Kolekcijas:
Veģetārās
Sastāvdaļas
- Paredzēts 2 personām
- 4 gabali ātes bez ādas, 100g katrs (var arī atlaidinātu saldētu)
- 30 g sviesta
- 1 šalotes sīpoliņš
- 50 ml baltvīns sauss
- 75 ml vermuts sauss
- 50 ml salds krējums
- Tējkarote angļu sinepju
- Šķipsna sāls; pipari
- Āti (Paltusu) noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Nomizo sīpoliņu un sagriež smalkos kubiņos. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep sīpoliņu. Āti (Paltusu) liek katliņā, pievieno baltvīnu, vermutu un sautē 10-15 minūtes uz lēnas uguns. Ar putu karoti uzmanīgi izņem zivi no katla un liek uz siltiem šķīvjiem. Atlikušajam buljonam pievieno krējumu, sinepes un uzvāra, tad pievieno sāli, piparus.
- Pārlej pāri zivij. Ļoti labi garšo ar tvaicētiem dārzeņiem- sparģeļiem, burkāniņiem, brokoļiem un rīsiem; arī ar kartupeļu biezeni; spinātu-siera biezeni.
Komentāri