Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Garneļu un siera sacepums

2009. gada 13. jūnijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
40 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni: 180 g
2. Cieti novāri olas, nomizo tās, pārgriez uz pusēm gareniski. Sakārto olu pusītes pietiekami lielā cepamtraukā. Traukā saliec arī garneles.
3. Izkausē sviestu uz vidēji karstas liesmas. Pievieno visus miltus uzreiz un nepārtraukti maisi (vislabāk ar putojamo slotiņu) 1 min. Pakāpeniski pievieno pienu un nepārtraukti maisi līdz šķidrums ir uzvārījies un gluds. Ja nepieciešams, pievieno papildu pienu.
4. Pievieno pētersīļus, dilles, sinepju pulveri. Apmaisi. Pievieno sāli un baltos piparus pēc garšas.
5. Pārlej masu garnelēm un olām.
6. Pārkaisi sasmalcināto sieru pāri visam traukam. Cep plītī 15-20 min., līdz sacepuma virsma ir zeltaina un burbuļo.
7. Pirms pasniegšanas galdā, ļauj sacepumam 7-10 minūtes pastāvēt.
8. Recepte domāta 4 personām. To var pasniegt ar lapu salātiem un ķiploku maizi. Ja vēlies, sauso sinepju vietā vari lietot kerija pulveri.
Uz augšu