Biezpiens

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Nevarēju atrast internetā biezpiena recepti, jo regulāri palika saskābis piens no lauku sētas, pajautāju saimniecei un tagad labprāt baudu īstu biezpienu no īsta piena, vienīgi no veikala ''paku piena'' nekas tāds neizdodas.

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • Piens, kas ir saskābis, atstāts uz galda, lai saiet rūgušpienā. Der lauku piens, no ''paku piena'' man nav izdevies uzvārīt biezpienu

Pagatavošana

20 min.
  1. Rūgušpienu vāra katlā līdz apmēram 40c, es skatos uz to, ka sāk parādīties garaiņi un sāk palikt grūti ielikt katlā pirkstu, rūgušpiens sadalās, sarec olbaltumvielas un var redzēt kā veidojas biezpiena gabaliņi caurspīdīgā šķidrumā. Izslēdz karstuma padevi un ļauj visam atdzist, tad izkāš caur marli vai sietu, izspiež šķidrumu un priecājas par mājas biezpienu.
    Rūgušpienu vāra katlā līdz apmēram 40c, es skatos uz to, ka...

Komentāri

jautrite 2014. gada 8. decembris 19:14
iznak gan no veikala piena biezpiens tikai tad kad rudze nelikt virsu spainim vaku bet marli ceturta diena man saruga ka likts tad parejo procesu visu dara tapat
aga 2013. gada 31. jūlijs 21:13
Lai paku piens kļūtu par gardu rūgušpienu, tas noteikti jāizlej no pakas. Paka ir antiseptiska vai kaut kāda tāda.
Maija 2013. gada 25. janvāris 14:33
Piekritu Anetei, paku piens nerugst tapec, ka pasterizets. Pienā ļoti ātri vairojas un darbojas pienskābes baktērijas, kas sadala piena cukuru un rada pienskābi. Pienskābes ietekmē piena olbaltumvielas sarec, un no salda piena rodas rūgušpiens. Pasterizējot pienu uzkarsē līdz 63-85oC. Šādā temperatūrā nobeidzas mikroorganimu veģetatīvās formas, bet piena sastāvs izmainās ļoti maz. Pasterizācijas laikā piena fermenti zaudē aktivitāti. Pasterizēts piens, ja to uzglabā labi slēgtos traukos, vairs nerūgst.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis