Sākums > Receptes > Pamatēdieni

""galonka latviešu gaumē

2009. gada 12. jūnijs
Foto: aiga ceimere
šo edienu pirmo reizi edu Polijā tas tākā viņu naconālais ēdiens "GALONKA" .ļoti sātīgs.( notiekti nav no veseligajiem ēdieniem),bet man garšoja un manam vīram ari!un tā nolēmu kaut ko lidzīgu pagatavot ari mājās.
tiem kam garšo sātīgi gaļas edieni vienkārši pagaravojami un cūkas stilbiņs nebūt nav no dārgajiem.
Pagatavošana
180 min
1. cūkas stilbiņam sabaksta ar nazi caurumiņus.caurumiņos sabāž ķiploku daiviņas un visu stilbiņu ierīvē ar vegetu vai citām garšvielām. ļauj visam ievilkties.tad liek keramiskā vai stikls traukā ar vāku (kas iztur karstumu). zem stilbiņa liek rupji sagriestu sīpolu, pielej ūdeni (apmēram lai trešā daļa stilbiņši ir ūdenī, vajadzības gadijumā ūdeni var ari papldināt) uzliek vāku un liek cepeškrāsnī un cep kamēr mīksts(apmēram 2 stundas) ik pa laikam apgriežot stilbiņu.
2. pie stilbiņa var pielikt klāt ari kartupeļus sacepsies kopā ar stilbiņu būs ļoti garšīgai!
Uz augšu