Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šveices klasiskie kartupeļi

2009. gada 8. jūnijs
Foto: Gabriela
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus nomazgājiet, lieciet katlā un pārlejiet ar ūdeni, lai tie būtu pārsegti. Atkarībā no tā, cik kartupeļi ir lieli, vāriet no 15-20 min, bet ne gluži līdz pilnīgai gatavībai. nokāsiet un ar visu mizu atstājiet, lai kartupeļi pilnīgi atdziest.
2. Kartupeļus nomizojiet un bļodā uz rīves rupji sarīvējiet. Sīpolu sagrieziet sīkos gabaliņos un pilieciet pie kartupeļiem. Pieberiet sāli un labi samaisiet.
3. Pannā sakarsējiet 2 ēd.k. kausēta sviesta, lieciet tajā kartupeļus un ar lāpstiņu saplaciniet tā, lai pannā būtu plakans kartupeļu plācenis. Cepiet 15 min, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
4. No pannas plāceni pārslidiniet uz lēzena šķīvja. Pannā sakarsējiet atlikušo kausēto sviestu un kartupeļu plāceni, kas tagad ir apgriezts uz otru pusi, no jauna uzslidiniet uz pannas. Cepiet 15 min.
Uz augšu