Ābolu un jāņogu kārtojums
Sastāvdaļas
- 4 porcijām
- 250g sarkano jāņogu
- 6 ēd. karotes cukura
- 3 skābeni āboli
- citronu sula
- 6 ēd. k. sviesta
- 1/2 tējk. kanēļa
- 8 ēd. k. auzu pārslu
- Jāņogas ar dakšiņu nobraukiet no ķekariem un lieciet nelielā katliņā. Samaisiet ar 2 ēd. k. cukura un ļaujiet apmēram 15 min ievilkties.
- Ābolus nomizojiet un izņemiet sēklotni. Ābolus sagriezietgredzenos un apslaciniet ar citronu sulu. Pannā sakarsējiet 2 ēd. k. sviesta, lieciet tajā ābolu gredzenus, apkaisiet ar 2 ēd. k. cukura un kanēli. Maisot ļaujiet lēnām karamelizēties. Pēc tam noņemiet no pannas un ābolu gredzenus atdzesējiet.
- Jāņogas vienu reizi uzvāriet. Pēc tam katliņu noņemiet no pavarda un ogas atdzesējiet.
- Pannā sakarsējiet atlikušo sviestu. Lieciet tajā auzu pārslas, pārkaisiet ar atlikušo cukuru un maisot uz vid;eji lielas uguns apcepiet zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
- Četrās deserta glāzēs pārmaiņus kārtām lieciet jāņogas, ābolu gredzenus un kraukšķīgās pārslas. Desertu pasniedz labi atdzesētu.
- Lai Jums Labi Garšo! :)
Komentāri