Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu un jāņogu kārtojums

2009. gada 8. jūnijs
Foto: Gabriela
Pagatavošana
40 min
1. Jāņogas ar dakšiņu nobraukiet no ķekariem un lieciet nelielā katliņā. Samaisiet ar 2 ēd. k. cukura un ļaujiet apmēram 15 min ievilkties.
2. Ābolus nomizojiet un izņemiet sēklotni. Ābolus sagriezietgredzenos un apslaciniet ar citronu sulu. Pannā sakarsējiet 2 ēd. k. sviesta, lieciet tajā ābolu gredzenus, apkaisiet ar 2 ēd. k. cukura un kanēli. Maisot ļaujiet lēnām karamelizēties. Pēc tam noņemiet no pannas un ābolu gredzenus atdzesējiet.
3. Jāņogas vienu reizi uzvāriet. Pēc tam katliņu noņemiet no pavarda un ogas atdzesējiet.
4. Pannā sakarsējiet atlikušo sviestu. Lieciet tajā auzu pārslas, pārkaisiet ar atlikušo cukuru un maisot uz vid;eji lielas uguns apcepiet zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
5. Četrās deserta glāzēs pārmaiņus kārtām lieciet jāņogas, ābolu gredzenus un kraukšķīgās pārslas. Desertu pasniedz labi atdzesētu.
6. Lai Jums Labi Garšo! :)
Uz augšu