Paštaisītie tortelīnī ar mērci

3 1

Sastāvdaļas

  • 300 grami miltu
  • Naža gals sāls
  • 2 viegli sakultas olas
  • 1 ēdamkarote ūdens vai arī vairāk
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Neliela vistas krūtiņa bez kauliem un bez ādas
  • 2 spinātu lapas
  • Kādi smalki sagriezta 50 g Parmas vai Serrano šķiņķa
  • 1 viegli sakulta ola
  • 300 ml saldā krējuma
  • 50 grami rīvēta Parmezāna siera
  • 100 grami sagrieztu šampinjonu
  • Mazliet sasmalcinātu pētrsīļu

Pagatavošana

70 min.
  1. Gatavo mīklu: sajauc miltus ar sāli, tad pievieno olas, ūdeni un eļļu un mīca, kamēr mīkla kļūst mīksta un elastīga. Mīklu liek bļoda, ko pārklāj ar mitru dvieli un ļauj tai uz brīdi atpūsties.
  2. Vistu sagriež pāris gabalos un vāra, kamēr tā paliek mīksta. Tad sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Spinātu lapas nomazgā un liek vārošā ūdenī uz vienu minūti, tad velk ārā un smalki sagriež.
  4. Vistas gaļu un spinātus bļodā sajauc kopā ar šķiņķi, vienu sakulto olu, 2 ēdamkarotēm krējuma un 2 ēdamkarotēm siera.
  5. Uz galda, kas nokaisīts ar miltiem, plāni izrullē mīklu un veido apmēram aplīšus (apmēram 5 diametrā). Katra apļa vidū liek pustējkaroti sagatavotā pildījuma. Ar pirkstu saslapina apļa ārējās malas un tās saspiež kopā tā, lai veidoja pusaplis. Tad ap rādītājpirkstu apkārt saspiež kopā abus pusapļa stūrīšus tā, lai veidojas gredzentiņš.
  6. Izveidotos tortelīnī liek varīties vairākās porcijās 10 minūtes vai, kamēr gatavi. Kārto uz šķīvja.
  7. Atlikušo krējumu liek katliņā vārīties uz kādām divām minūtēm, pievieno pusi no atlikušā siera un šampinjonus. Vāra, kamēr sabiezē, tad lej virsū gatavajiem tortelīnī. Pa virsu vēl ber atlikušo sieru un pētersīļus.
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni