Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Unikāla recepte kā pagatavot veselu vistu, bez liekām taukvielām

2009. gada 5. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
100 min
1. Sīpolus nomizu un ļoti sīki sagriež.
2. Ķiploku - tāpat.
3. Sarkanos piparus samaļ.
4. Paņem bļodiņu un tur ieliek tomātu mērci, univ. garšv., sarkanos pip., sāli kā arī vīriešu zapti.
5. Visu kārtīgi sajauc.
6. Paņem vistu.
7. paņem masu kas ir bļodiņā un ar to kārtīgi iesmērē vistu, no visām pusēm.
8. Paņem sīpolus un ķiplokus un izdara tā pat.
9. Ieliek vistu lielākā bļodā ( vai katlā) un uzliek vāku virsū.
10. Atstāj uz apmēram 12h ievilkties.
11. Ik pa laikam apsmērē atkal ar to pašu masu
12. Kad 12h pagājušas paņem tuķš 0,5 lielu alus pudeli, notīra etiķeti, ielej ūdeni un uzsēdina viršu vistu.
13. Paņem pannu uz pannas uzber rupjo sāli.
14. Sālī izveido iedobi un tur ieliek pudeli.
15. Cep apmēram 50min 200 grādu temperatūrā.
16. Kad izcepusies tad noņem no pudeles.
17. Tiešam nav tik grūti kā izklausās
18. Labu apetīti!!!
Uz augšu