Sākums > Receptes > Salāti

Redīsu un marinētu gurķu salāti

2009. gada 2. jūnijs
Foto: XPovar
Pagatavošana
30 min
1. Sastāvdaļu daudzums aptuvens. Variācijas dažādas.
2. Redīsus nomazgā atbrīvo no lapām un saknēm un sarīvē uz dārzeņu rīves, vai smalki sagriež. Pievieno sāli un pamatīgi sakrata, tad nospiež (vai ieliek sietā) lieko šķidrumu. Pievieno smalkos kubiciņos sagrieztus marinētos gurķus, smalki sagrieztas (vai uz sakņu rīves sarīvētas) cieti vārītas olas, sakapātas dilles un sīpolus.
3. Sajauc visu ar skābu krējumu un, ja nepieciešams, pievieno un iemaisa vēl sāli.
4. Labu ēstgribu! Var pasniegt atsevišķi kā salātus ar maizi, vai kā piedevu pie siltiem gaļas ēdieniem.
Uz augšu