Forele savā sulā. (var izmantot arī jebkuru citu zivi.)

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Zivs fileja ( sagriezta apmērām 6 cm platumā) (jebkurš daudzums)
  • Sāls un cukura maisījums (1:1)
  • Garšviela "Santa Maria" - Zivju garšviela ar citronu
  • Citrons
  • Dilles (svaigas vai žāvētas)
  • Nedaudz sausa paprikas pulvera
  • Follijs
  • Tējkarote eļļas

Pagatavošana

25 min.
  1. Attīra foreli no lielajām asakām, kas palikušas filejā. Apkaisa ar sāls un cukura maisijumu (no visām pusēm), ar rokām to ierīvē filejā. Nogriež ap 30 cm lielu folija gabalu, to nelielā daudzumā apsmērē ar eļļu. Folija vidu izkārto foreli (ar ādiņu uz leju). (ietilpst 6-8 filejas gabali.) Apkaisa ar "Santa Maria" garšvielu. Folija stūrus ceļ uz augšu un nosedz zivi, pievienot nedaudz ūdens ( Uz katru gabalinju rēkjina 2 ēdamkarotes ūdens.) Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādos) uz 10 minutēm. (Ieteicams likt cepeškrāsnī pa vidu.).
  2. Pēc 10 minūtēm izņem zivi no cepeškrāsns, atver foliju, uz katra gabaliņa uzber nedaudz sausās paprikas pulvera, katram gabaliņam uzpilina pa 2-3 pilieniem citrona sulas (Nekādā gadijumā neizmantojiet citrinskābi), uzkaisa nedaudz dilles. Aizver folliju un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5 - 10 minutēm (atkarīgs no filejas biezuma). Zivs sanāk mīksta un ar maigu garšu. Gatavu zivi bauda kopā ar dārzeņu salātiem.
  3. P.S. - Tā kā cepeškrāsnis ir atšķirīgas (es izmantoju elekrisko), kad ieliek zivi otrreiz cepeškrāsnī to vajadzētu obligāti pēc 5 minutēm apskatīt, lai nesanāk pārcept, tas atkarīgs no zivs filejas biezuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni