Karamelizētais olu krēms

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 -6 personām
  • 600 grami piena
  • 4 olas
  • 1 ēd. cukura
  • 1 /2 citrona rīvētas miziņas
  • Karamelizēšanai
  • 170 grami cukrs
  • 2 ēd.k.verdoša ūdens

Pagatavošana

80 min.
  1. ->Teflona panna ieber cukuru(170 gramus) karamelizēšanai. Uz lēnas uguns apgrauztē, maisot ar koka karoti. Kad cukurs ir brūns, pielej 2 ēd. karotes verdošā ūdens. !!!- butiski 5-7 sekundes pēc pielieta ūdens pannu ņem nost.
  2. -> Karamelizēšanas maasu(ar karotes palīdzību) lej 4-6 veidnēs(var izmantot mazas krūzītes) ar gludu pamatu. Apziež arī nedaudz veidņu maliņas. !!!-Masai ļauj sarecēt.
  3. ->Uzkarsē pienu un atdzesē(var ielikt ledusskapī) !!!- piens nedrikst būt silts.
  4. ->Olas sakuļ ar cukuru, pievieno citrona miziņas un nepārtraukti kuļot, pievienu arī pienu. !!!-Neaizmirsti citrona miziņas
  5. -> Masu lej lielajās vai mazajās veidnēs virs sacietējušās karamelizētās masas. PĀRKLĀJ AR FOLLIJU !!!- galvenais lejat škidrumu, ne putas!
  6. -> Līdz 175 grādiem sakarsētas krāsns apakšējā daļā liek plāti ar aukstām malām, uz kuras uzliktas 4-6 mazās veidnes. !!!- ūdens jālej tik daudz , lai sniegtos veidnēm līdz pusei.
  7. ->Cep aptuveni 45 minūtes līdz masa ir sarecējusi. !!!
  8. ->Krēmu nedaudz atdzesē un izgāž uz šķīvja.
  9. -> Pasniedz ar ķiršiem, mango daiviņām utt....
  10. Mazās veidnes vai krūzītes, vajag turēt zem verdoša ūdens, tā karamelizētā masa izkusīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti