Sākums > Receptes > Deserti

Karamelizētais olu krēms

2009. gada 31. maijs
Foto: Si Si Li
Pagatavošana
80 min
1. ->Teflona panna ieber cukuru(170 gramus) karamelizēšanai. Uz lēnas uguns apgrauztē, maisot ar koka karoti. Kad cukurs ir brūns, pielej 2 ēd. karotes verdošā ūdens. !!!- butiski 5-7 sekundes pēc pielieta ūdens pannu ņem nost.
2. -> Karamelizēšanas maasu(ar karotes palīdzību) lej 4-6 veidnēs(var izmantot mazas krūzītes) ar gludu pamatu. Apziež arī nedaudz veidņu maliņas. !!!-Masai ļauj sarecēt.
3. ->Uzkarsē pienu un atdzesē(var ielikt ledusskapī) !!!- piens nedrikst būt silts.
4. ->Olas sakuļ ar cukuru, pievieno citrona miziņas un nepārtraukti kuļot, pievienu arī pienu. !!!-Neaizmirsti citrona miziņas
5. -> Masu lej lielajās vai mazajās veidnēs virs sacietējušās karamelizētās masas. PĀRKLĀJ AR FOLLIJU !!!- galvenais lejat škidrumu, ne putas!
6. -> Līdz 175 grādiem sakarsētas krāsns apakšējā daļā liek plāti ar aukstām malām, uz kuras uzliktas 4-6 mazās veidnes. !!!- ūdens jālej tik daudz , lai sniegtos veidnēm līdz pusei.
7. ->Cep aptuveni 45 minūtes līdz masa ir sarecējusi. !!!
8. ->Krēmu nedaudz atdzesē un izgāž uz šķīvja.
9. -> Pasniedz ar ķiršiem, mango daiviņām utt....
10. Mazās veidnes vai krūzītes, vajag turēt zem verdoša ūdens, tā karamelizētā masa izkusīs.
Uz augšu