Mājas alus

3 1
mmmmmmmmmmmmm

Sastāvdaļas

  • Apiņi, tirs udens, iesala sīrups,raugs vai ieraugs

Pagatavošana

180 min.
  1. Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas
  2. sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.

Komentāri

Arturs 2013. gada 6. novembris 22:51
Liels paldies. Bruveju jau tris reizes, gan gaisho, gan bruno, gan porteri. visi sanaca ljoti labi. vienigais filtreshanas ierici pagatavot sanaca diezgan dargi (+-40ls).
oleg 2011. gada 12. jūnijs 10:41
gribu pameginat kautko pagatavot
HARALDS 2011. gada 30. marts 14:39
nevajag jau taisīt brāgu.sliktam dejotājam arī olas maisa.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Dzērieni

Jaunākās receptes