Franču sinepes

2009. gada 23. maijs
Foto: Receptes.lv
Šo sinepju recepti meklēju vairākus mēnešu, jo veikalā nopērkamajām sastāvā sarakstīti visādi konservanti un garšas pastiprinātāji. Kamēr galu galā vienā Krievijas portālā atradu, jo tieši šo sinepi labprāt smērēju uz cepeša, kotletes, desiņas,...
Un kopš izmēģināju šo recepti, veikala produktu nu nemaz vairs negribas, paša taisītajām pavisam cita garša, jo arī pašu pulveri labāk taisu no sinepju graudiem, nekā no paciņas gatavu lietoju.
Pagatavošana
180 min
1. Sinepju pulverim uzlej verdošu (100°C) ūdeni un samaisa, lai sanāk bieza putriņa, tad tai uzlej karstu vārītu (70°C) ūdeni un noliek uz 12 stundām ievilkties.
2. Lieko ūdeni nolej, putriņā iemaisa etiķi, pievieno sāli, cukuru, kanēli, krustnagliņas un eļļā apceptu un caur sietu izberstu šalotu (sīpolu). Vēlreiz visu kārtīgi izmaisa un gatavs
Uz augšu