Franču sinepes

3 1
Šo sinepju recepti meklēju vairākus mēnešu, jo veikalā nopērkamajām sastāvā sarakstīti visādi konservanti un garšas pastiprinātāji. Kamēr galu galā vienā Krievijas portālā atradu, jo tieši šo sinepi labprāt smērēju uz cepeša, kotletes, desiņas,...
Un kopš izmēģināju šo recepti, veikala produktu nu nemaz vairs negribas, paša taisītajām pavisam cita garša, jo arī pašu pulveri labāk taisu no sinepju graudiem, nekā no paciņas gatavu lietoju.

Sastāvdaļas

  • 115 g sinepju pulvera
  • 4 g sāls
  • 25 g cukura
  • 5 g vīna etiķis
  • 5 g kanēlis (malts)
  • 5 g krustnagliņas (maltas)
  • 50 g šalots (var arī sīpolu)
  • Ūdens

Pagatavošana

180 min.
  1. Sinepju pulverim uzlej verdošu (100°C) ūdeni un samaisa, lai sanāk bieza putriņa, tad tai uzlej karstu vārītu (70°C) ūdeni un noliek uz 12 stundām ievilkties.
  2. Lieko ūdeni nolej, putriņā iemaisa etiķi, pievieno sāli, cukuru, kanēli, krustnagliņas un eļļā apceptu un caur sietu izberstu šalotu (sīpolu). Vēlreiz visu kārtīgi izmaisa un gatavs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas