Lēcu biezenis indiešu gaumā

5 1

Sastāvdaļas

  • Lēcas - 1 glāze
  • Tomāti - 2
  • Burkāni - 2
  • Šalotes sīpoli -2
  • Parastais sīpols
  • Eļļa - 3 ēd.k
  • Garšvielas: ķiploki, karijs, kurkuma, sinepju sēklas, koriandra sēklas, pipari, sāls, čili pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolus sagriežam un liekam eļļā, lai sutinās. Tikmēr sagriežam tomātus, sarīvējam burkānus un kad sīpoli pamīksti, liekam klāt un pasautējam vēl kādas 5 minūtes. Tad dārzeņiem pieliekam lēcas un pārlejam visu ar ūdeni (var arī ar buljonu), lai kādu pirksta platumu būtu pāri virumam un vārām - cik ilgi, atkarīgs no lēcām - kamēr mīkstas. Ja viss ūdens apsorbēts - pievienojam vēl. Vārīšanas procesā pieliekam klāt arī kariju, kurkumu, sāli - kā nu kuram garšo.
  2. Pa to laiku apgrauzdējam uz pannas sinepju un koriandra sēklas, un saspiežam. Kad lēcas mīkstas, visu liekam uz pannas, pa virsu sēklām un pasautē, kamēr izgaro ūdens. Pieliekam piparus, čili. Gatavs. Ēd ar rīsiem, vistu, var arī tāpat.

Komentāri

Artūrs 2013. gada 17. novembris 17:39
Ļoti garšīgi, paldies!
Jānis 2013. gada 23. septembris 20:02
Es gan neliku beigās klāt smalcinātas sinepju un koriandra sēklas, bet sanāca labi. Paldies, draudzenei garšoja.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni